Смес от смлени подправки за риба, гарам масалата е хармонична комбинация от подправки, която перфектно разкрива вкуса на рибата
Много ароматна подправка, която ще придаде на вашите рибни ястия уникален вкус и аромат!
Използвана основно в шриланската и индийската кухня, гарам масалата е вкусна комбинация от кориандър, кимион, джинджифил, цейлонска канела на прах, черен пипер и карамфил и е от съществено значение за създаването на техния автентичен вкус.
Подходяща подправка за мариноване на риба и морски дарове, готвене на открит огън или печене във фолио.
Подправката може да се използва и за едра риба, от която след това ще се правят котлети.
Каквото и рибно ястие да приготвите, този микс от подправки са идеалното допълнение!
Комбинация екзотични подправки за риба, украсени с ярки нотки на кардамон, кимион и куркума. Прави вкуса на рибата изискан, а джинджифилът ще придаде осезаема, но не прекалена пикантност.
Нанесете от този микс върху цялата риба и оставете да се маринова за 30 минути. Добавете чесън и лимон. Загрейте кокосово масло в тиган, поставете риба с всички съставки и гответе покрито в продължение на 7 до 8 минути, обърнете и от другата страна докато стане хрупкава и изпечена.
Традиционно гарам масала се добавя към ястия непосредствено преди сервиране като начин за по-нататъшно повдигане на прекрасните аромати на ястието.
Ако готвите и обичате много индийската храна, поръсете ястието и разбъркайте непосредствено преди сервиране.
Състав: кориандър, кимион, черен пипер, чили, копър, синап и листа от къри.
Отзиви
Все още няма отзиви.