Органичното екстра върджин кокосово масло е от най-чистите кокосови орехи на остров Цейлон /Шри Ланка/
Висококачествено екстра върджин кокосово масло, извлечено от органична среда, защитена от синтетични пестициди и хербициди.
Шри Ланка е на пето място в производството на кокос. Кралския кокос е вид кокосов орех, произлязъл от Шри Ланка, той е по-сладък от нормалния кокосов орех. Обществата, които консумират много кокосови орехи са сред най-здравите хора на планетата.
Екстра върджин кокосовото масло се прави от пресни кокосови орехи, а извличането му става чрез процеса на ‘студено пресоване’.
Чрез студеното пресоване се използва по-малко топлина, за да се запазят всички хранителни вещества от кокосовото масло. Тъй като няма вторично извличане на маслото, добивът на килограм е по-нисък и това обяснява по-високата му цена.
За разлика от нормалното /рафинирано/ кокосово олио, което е по-обработено, Virgin /нерафинираното/ олио е по-малко обработено и има по-дълбок кокосов аромат. Една от най-големите разлики между двете масла е, че във Virgin олиото се усеща тропичен кокосов аромат и вкус, докато рафинираното има неутрален аромат и вкус.
Кокосовото масло е силно устойчиво на окисляване при висока температура, поради което е много подходящо за методи на готвене при висока температура.
Приложение на кокосовото масло в готвенето – ако искате да замените стандартната мазнина с кокосово масло при готвене, трябва да използвате ¼ по-малко от него, защото кокосовото масло съдържа повече твърди мазнини.
Използвайте нерафинирано за сотиране и печене на средна температура.
Нерафинираното кокосово масло има голям срок на годност около три години, без да променя своите вкусови качества.
Приложение на кокосовото масло в козметиката – кокосовото масло е силен овлажнител, то е чудесно за суха кожа, лакти и пети и овлажняваща маска за коса, но не трябва да се прилага при кожа склонна към акне. То е чудесна основа за домашен дезодорант или паста за зъби.
Кокосовото масло се състои от киселини – лауринова и стеаринова и млечно кисели бактерии. Една супена лъжица от маслото, съдържа 13,5 гр мазнини, което е около 120 калории. Наличието на мазнини бързо се превръща в източник на енергия и не води до натрупване на такива в сърцето и артериите и помага за повишаване на енергията и издържливостта.
Кокоса не е чудесен източник на витамини и минерали, но съдържа желязо и малко количество витамин К и витамин Е. Витамин К помага на кръвта да се съсирва, а витамин Е е силен антиоксидант.
Кокосово масло и ползи за здравето
- Повишава нивата на добрия холестерол
- Подобрява оралната хигиена
- Помага за добро храносмилане
- Помага за намаляване на телесното тегло
- Помага при пациенти с Алцхаймер
Изберете кокосово масло от лидерът на пазара на кокосово масло в Шри Ланка – 100% естествено извлечен, който не преминава през никакви химически процеси на рафиниране (нито е избелено, нито неутрализирано дезодорирано).
Отзиви
Все още няма отзиви.