Baharat Middle Eastern Spice Blend е пълноценна смес от подправки, която добавя подчертано арабски вкус, както за месни и зеленчукови ястия, така и за скара.
Бахарат е микс от подправки и билки, разпространени в арабските и северноафриканските страни. Сместа се използва като подправка за месни, рибни и зеленчукови ястия и добавя дълбочина на вкуса на супи, доматени сосове, леща.
В ориенталската кухня бахарат, се запържва предварително на умерен огън, докато подправките освободят аромата.
За по-вусен хляб намажете малко масло върху филийка и поръсете бахарат отгоре и препечете в продължение на 10 минути.
Какво е бахарат?
На арабски бахарат означава „подправки“ и това е думата, използвана за описване на микс от подправки в Близкия изток!
Арабската дума бахарат има индийски произход и много вероятно идва от старото име на Индия „Bhârat“.
Бахаратът е направен от чер пипер, кориандър, кимион, карамфил, кардамон, чушка, индийско орехче и истинска цейлонска канела.
Произхождайки от Шри Ланка и Югоизточна Индия, бахарат е внесен на запад от средновековните кервани. През 17-ти век по-специално холандците внасят подправката за постоянно от Шри Ланка, и стават първата страна вносител в Европа.
Подправката Бахарат е идеална за готвене на ориз, кус-кус, риба, пиле, говеждо, агнешко или нещо друго, на което искате да придадете уникален вкус. Много лесен за използване. Просто го поръсете върху някое от любимите ви ястия и за миг ще усетите прилив на вкус. Той е идеален за всяко месо или зеленчук, който искате да овкусите. Също така е фантастичен за яйца и е прекрасен за пържени картофи, пица и сандвичи.
Отзиви
Все още няма отзиви.