Кимионът се използва по целия свят и е втората най-популярна подправка след черния пипер
Кимионът на прах помага да се добави топло усещане към храната, което я прави основна подправка за повечето видове месо, супи и пикантни сосове.
Използва се и като съставка за кисели краставички и някой сладкиши.
Кимионът е и основна съставка в повечето смеси от подправки. Изполва се предимно за солени рецепти, като яхнии, месо, риба и зеленчуци.
Кимионът има много ползи за здравето, основани на доказателства. Някои от тях са известни от древни времена, докато други са едва открити. Използването на кимион като подправка увеличава приема на антиоксиданти, насърчава храносмилането, осигурява желязо, може да подобри контрола на кръвната захар и може да намали болестите, пренасяни от храната.
Произведен в Шри Ланка.
Отзиви
Все още няма отзиви.