Къри за морски дарове от Шри Ланка – превъзходен, ароматен, всичко в едно къри на прах, който подобрява всяка рецепта с дълбоките си, многослойни вкусове.
Кухнята от Шри Ланка е класически синтез, който съчетава азиатското и европейското влияние на своите колонизатори и храната има дълга и сложна история на влияния.
За мнозина обаче коронното бижу на кухнята на Шри Ланка е Джафна* къри – богата и пикантна комбинация от 26 различни билки и подправки.
Jaffna curry е един от многото къри на прах, използвани в кухнята на Шри Ланка. Това е меко къри, което е популярно както в ястията, така и в готовите храни в цялата страна.
Това къри на прах е смес от подправки, която включва: кориандър, кимион, копър, сминдух, черен пипер, кардамон, канела, карамфил, мейс, листа къри, чили и синапено семе.
Този микс от подправки е най-добър за използване в ястия с морски дарове (раци, риба, скариди, сепия, октопод и др.).
Можете да използвате този къри за морски дарове, за да добавите автентичен вкус на Шри Ланка и към различни други храни – пилешко, говеждо и агнешко.
* Джафна, град в северната част на Шри Ланка, е регионът, в който растат тези листа от къри, и затова прахът често се нарича Джафна къри на прах.
Отзиви
Все още няма отзиви.