Сушените червени люти чушки, са неразделна част от индийската кухня и се използват от векове.
Сушените червени люти чушки от Шри Ланка са горещи, изгарящи и стимулиращи.
Използват се при приготвянето на широка гама от ястия и понякога за гарнитура. Присъстват масово в индийската, мексиканската, средиземноморската и близкоизточната кухня.
При готвенето на домашна ястия, трябва да бъдете особено внимателни с тяхната употреба, тъй като те са силно люти (можете да развалите ястието или продукта ако го направите прекалено люто).
Като подправка сушените червени чушки, се използват при приготвянето на кебапи и сосове за месни ястия. Подобряват вкуса на говеждо, свинско, риба и особено зеленчуци. Оформят основата на люти сосове като табаско, чили, доматен кетчуп и е част от всяка смес за къри.
Сухият червен пипер, се използва в почти всички страни.
Освен че добавят лют вкус към храната, те имат и висока хранителна стойност. Червените люти чушки съдържат антиоксиданти, витамин С и каротеноиди, които помагат за подобряване на регулирането на инсулина
Днес лютите чушки се отглеждат в страни с тропически климат, най-вече в Шри Ланка, Индия и Тайланд.
100% натурален продукт подправка произведен и пакетиран от Ceilon Exports – Шри Ланка.
Krasimir Andonov (потвърден клиент) –
Перфектни